Zpět na recepty Zpět na polévky |
Špízy z lomských cibuláčků Vážení přátelé, posílám dva recepty z nových produktů, které jsem ochutnala oba velmi jednoduché a rychlé. Na špejle postupně napícháte za sebou na střídačku lomský cibuláček, kolečko pórku a hroznové /mini)rajčátko. Dáte zapéci, když pustí šťávičku, zalijete špízy trochou zakysané smetany, do níž jste rozšlehali kapku suchého bílého vína (ale nemusí být). Dáte znovu na chvíli zapéci. Ceria závitky Na plátek cerie potřený rozdrceným česnekem (kdo ho nejí, může použít kremžskou hořčici, nebo jakoukoli pikantní), položíte plátek sýra (eidam, gouda, ementál - ten je obzvlášť mňam) a podušenou baby karotku. Zabalíte, zapárátkujete a necháte zprudka osmahnout ze všech stran. Oba pokrmy podáváte s jakýmkoli hrubozrným pečivem nebo bramborem. Dobrou chuť přeje Světla |